Головна Технології NVIDIA оголосила про партнерство з MediaTek — монітори з G-Sync не потребуватимуть окремого чипа

NVIDIA оголосила про партнерство з MediaTek — монітори з G-Sync не потребуватимуть окремого чипа

by host

Сьогодні NVIDIA оголосила про партнерство з MediaTek, яке принесе технологію G-Sync у чипи масштабування цього виробника. Монітори з новим чипом не потребуватимуть окремого і дорогого модуля NVIDIA G-Sync Ultimate.

Технологія NVIDIA G-Sync, як і аналогічна AMD FreeSync, дозволяє синхронізувати частоту оновлення монітора з частотою відтворення кадрів у грі. Монітор та відеокарта працюють узгоджено, щоб усунути артефакти розриву та запропонувати більш плавне зображення.

Хоча обидві технології пропонують подібні функції, AMD FreeSync завжди мала важливу перевагу — вона не потребує додаткової апаратної підтримки. Якщо ж виробник монітора хоче додати підтримку повного набору функцій NVIDIA G-Sync, йому потрібно додати окремий модуль, що збільшує вартість дисплея.

Завдяки партнерству з NVIDIA вбудований у монітори чип масштабування MediaTek матиме повний набір технологій G-Sync Ultimate. Такі чипи MediaTek є популярними серед виробників моніторів, тому існує можливість здешевшання технології для клієнта. Коли G-Sync була представлена понад десять років тому, додаткова мікросхема NVIDIA для моніторів коштувала понад $200, відповідно збільшуючи ціну кінцевого пристрою.

Крім того, NVIDIA G-Sync Ultimate відчутно гріється та вимагає активного охолодження. MediaTek у майбутньому чипі використовуватиме спеціальну технологію ASIC — вони будуть значно прохолоднішими та не потребуватимуть активного охолодження.

Однак невідомо, на яких умовах масштабувальні чипи MediaTek використовуватимуть NVIDIA G-Sync. Не виключено, що частина витрат теж буде перенесена на кінцевого користувача. Проте на поширення розповсюдження технології коштом чипів MediaTek все ж можна буде сподіватися.

Також NVIDIA зазначає, що нещодавно анонсована технологія Pulsar, яка забезпечує чотирикратне збільшення чіткості рухів для зменшення розмиття зі збереженням деталей, також підтримується у нових чипах MediaTek.

NVIDIA оголосила про партнерство з MediaTek — монітори з G-Sync не потребуватимуть окремого чипа

Першими моніторами з ними стануть Acer Predator XB273U F5, AOC Agon Pro AG276QS2 та Asus ROG Swift PG27AQNR. Це 27” моделі з роздільною здатністю 1440p та частотою оновлення 360 Гц.

Джерела: NVIDIA, Tom’s Hardware

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.