Головна Технології «Енергоатом» збудує нову АЕС потужністю понад 4 ГВт

«Енергоатом» збудує нову АЕС потужністю понад 4 ГВт

by host

НАЕК «Енергоатом» оголосила про відродження проєкту будівництва Чигиринської АЕС. Недобудована атомна станція поблизу Чигирина на Черкащині отримає чотири енергоблоки за американською технологією AP1000, потужністю 1,1 ГВт кожний.

Чигиринську АЕС, а також місто атомників Орбіта почали будувати за часів СРСР і припинили у 1989 році. Станція розташована поблизу Кременчуцького водосховища. Орбіта також буде добудована разом зі станцією. Чигиринська міська рада вже надала дозвіл на розробку проєкту землеустрою для виділення земельних ділянок у користування «Енергоатом», а також надала понад 38 га у користування енергогенерувальної компанії.

«Енергоатом» збудує нову АЕС потужністю понад 4 ГВт

«Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави. Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом та власними технологічними рішеннями», — наголосив керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

«Енергоатом» збудує нову АЕС потужністю понад 4 ГВт

Також для посилення енергетичної безпеки раніше було прийнято рішення побудувати 5 і 6 блоки Хмельницької АЕС за американською технологією. Проєкт AP1000 розроблений компанією Westinghouse, це водо-водяний реактор з двома контурами охолодження, покращеним використанням пасивних засобів безпеки та наголосом на економічну ефективність будівництва й експлуатації.

Україна, США та ще 20 країн зобов’язалися потроїти ядерні потужності до 2050 року

Джерело: НАЕК «Енергоатом»

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.