Головна Технології Підставки для ноутбука: гід у виборі найкращої моделі

Підставки для ноутбука: гід у виборі найкращої моделі

by host

Зручність роботи за ноутбуком залежить не лише від технічних характеристик пристрою, а й від умов, у яких ми ним користуємося. Користувачі часто забувають про такий корисний аксесуар як підставка. Ця річ може значно покращити комфорт роботи, підвищити продуктивність і навіть продовжити життя вашого ноутбука. Але як правильно вибрати підставку, яка підійде саме вам? У цьому матеріалі ми розглянемо основні види підставок, їхні переваги, популярні моделі та зберемо їх у гайд для зручного вибору.

Якими бувають підставки для ноутбуків?

Якщо почнете шукати підставки для ноутбуків, то зустрінете на ринку безліч варіантів. Цей аксесуар пропонує багатий вибір не лише за дизайном, а й за типом матеріалу чи наявністю додаткових фішок в конструкції. Різномаїття дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного користувача, але й легко спантеличить того, хто обирає підставку самотужки. Розберемось у чому переваги кожного рішення залежно від конструкції, матеріалу та ергономіки:

Стаціонарні підставки підходять для робочих місць, де техніка використовується постійно та рідко переміщується. Такі підставки перетворюють ноутбук на монітор і звільняють багато місця перед користувачем (для розміщення клавіатури та інших гаджетів). Ці рішення забезпечують стабільну підтримку і часто мають додаткові відсіки для аксесуарів. Не рідко такі підставки доволі габаритні та інтегровані в робочий стіл.

Переносні підставки легкі та компактні, ідеальні для тих, хто працює в різних просторах і змінює робоче місце. Переносне рішення може бути більш гнучким за конструкцією (наприклад складатися в невеличкий чохол), змінювати кут нахилу та висоту для зручного налаштування робочого місця під особисті потреби. Також ці підставки можуть мати вигляд столика для ліжка, завдяки якому можна влаштувати мінікінотеатр з ноутбука для комфортного перегляду фільму.

Підставки з охолодженням оснащені вбудованими вентиляторами, що допомагають уникнути перегріву ноутбука, особливо в умовах інтенсивної роботи.

За матеріалами ці аксесуари можуть бути як пластиковими, так і металевими (найчастіше алюміній) чи деревʼяними. Алюмінієве рішення, навіть без вбудованих вентиляторів гарно працює як пасивне охолодження. А ще це легкий і міцний матеріал, який дорожчий, але й міцніший за пластик. Деревʼяні підставки мають особливий натуральний стиль, який додає тепла та естетики робочому місцю, але часто саме цей матеріал здорожчує вартість виробу.

Популярні підставки для ноутбуків

Для стильного воркспейсу

OfficePro LS320

Щоб встановити свій макбук на королевську трибуну та додати робочому місці естетики — треба обирати металеві підставки. Гарний приклад регульованої моделі —
OfficePro LS320. Це зручне рішення, яке складається, налаштовується за кутом нахилу, має гарний вигляд з технікою Apple і допоможе не тягнутися у позі «креветки» до клавіатури. Екран розміщується на рівні очей, а тому з підставкою дійсно стає трішки легше тримати правильну поставу.

Підставка OfficePro LS320 не подряпає корпус ноутбука, адже місця, на які він впирається мають прогумовані вставки. А три колірних рішення дозволять обрати те, що найкраще заметчиться з вашим макбуком. Рекомендуємо обирати варіанти саме регульовані, адже за різними робочими столами підставка допоможе налаштовувати потрібний кут нахилу. Ціна на таку модель варіюється від 400 до 700 гривень.

OfficePro LS380

Також можна вибрати аксесуар більш габаритний — як OfficePro LS380. Це теж металеве рішення, з яким ноутбук можна зручніше встановити в ролі монітора або ж підняти на рівень очей для перегляду контенту чи відеодзвінка.

У цій моделі регулюється як висота, так і нахил, а підходить вона для ноутбуків з максимальною діагоналлю 15ʼʼ дюймів. Вартість такої моделі починається з 500 гривень, а максимально за неї просять на ринку 1000 гривень.

Ugreen LP230

Більш бюджетний варіант можна знайти у виробника Ugreen — підставка LP230 доволі компактна і класно підійде тим, хто носить ноутбук в офіс і забирає додому.

Ugreen LP230 регулюється тільки за нахилом, але підійде навіть для ноутбука з діагоналлю від 11ʼʼ до 16ʼʼ дюймів. Завдяки простій конструкції, цю підставку можна носити навіть у кавʼярню, вона не займе багато місця у сумці чи рюкзаку. Пристрій з її допомогою буде як добре охолоджуватися, так і займати зручне положення для перегляду контенту та відеоконференцій. Цей аксесуар можна придбати за ціною від 300 гривень.

Twelve South Curve

Для більш вимогливих до дизайну користувачів на ринку є такі рішення як Twelve South Curve. Це стаціонарна підставка без складаної конструкції, яка за задумом виробника стилізує робочий простір і доповнює тонкі MacBook.

Аксесуар відрізняється від інших моделей плавними лініями в дизайні, має прогумовані вставки на нижній панелі та на «плечах», які тримають ноутбук. Однак й ціна за стильне рішення відрізняється, адже за Twelve South Curve прийдеться викласти щонайменше 2600 гривень.

Для потужного охолодження

Якщо обирати підставку, яка б найкраще відводила тепло, то варто придивлятися до варіантів з вбудованими вентиляторами.

Esperanza Buran

Збалансована за ціною модель Esperanza Buran має аж чотири кулери та прикрашена підсвіткою. Завдяки яскравому дизайну гарно підійде для ігрової зони, а потужне охолодження (швидкість роботи кулерів становить 2000 об/хв) допоможе уникати тротлінгу процесора.

При цьому рівень шуму від роботи вентилятора не перевищує 17 дБ, а тому сильно заважати пристрій не буде. У підставки також передбачені ніжки для регулювання кута нахилу, а живлення аксесуара відбувається за допомогою USB. Ціна на цю модель варіюється від 700 до 1350 гривень.

GamePro CP770

Більш прокачаним прикладом для геймінгу можна назвати підставку GamePro CP770. За свою ціну в 1200 гривень вона пропонує потужну систему охолодження з 6-ма вбудованими кулерами. Більші кулери мають швидкість в 1450 обертів на хвилину, а менші — 2000 об/хв. Рівень шуму не перевищує 18 дБ, а вбудований LCD дисплей відображує швидкість обертання кулерів, дозволяє змінювати інтенсивність охолодження та налаштовувати режим підсвітки.

Окрім яскравого дизайну, в конструкції передбачений тримач для смартфона, з яким зручніше переглядати сповіщення, а також підставка регулюється за сімома рівнями висоти підйому. Підставку GamePro CP770 можна запросто обирати для подарунка геймеру, адже вона підходить для ноутбуків діагоналлю від 13ʼʼ до 18ʼʼ дюймів.

GamePro CP870

Для більших ноутбуків підійде модель GamePro CP870. Вона оснащена не тільки більшою кількістю вентиляторів (8 вбудованих кулерів однакового розміру), а й підійде для габаритних ноутбуків з діагоналлю від 12ʼʼ до 21ʼʼ дюймів. Конструкція підставки міцна, верхня панель виконана з перфорованого металу, передбачені пара фіксаторів для ноутбука та підсвітка по периметру аксесуара. Підсвічування можна налаштовувати за 10 різними режимами, щоб адаптувати вигляд підставки до ігрової зони та інших гаджетів (мишки, навушників). Ціна на цю модель трішки вища за попередню, але на ринку можна знайти її як за 1200, так і за майже 2000 гривень.

GamePro CP1540

Варто також звернути увагу на модель GamePro CP1540 від того ж виробника, але з більш стриманим дизайном. За схожою ціною (від 1200 до 1800 грн) вона пропонує і підсвітку, і активне охолодження (3 вбудованих вентилятори). Але загально GamePro CP1540 має вигляд більш лаконічний, з тонкою лінією підсвітки, яку можна повністю вимкнути та отримати аксесуар для зручної роботи. Підставка регулюється за висотою, дозволяючи обрати один з 5 рівнів налаштування для гри, перегляду контенту чи роботи.

Gembird NBS-2F15-0

З ще простішим дизайном виконана підставка Gembird NBS-2F15-05. Вона оснащена парою 125-міліметрових вентиляторів, синьою підсвіткою та двома ніжками для регулювання висоти. Це практичне рішення за доступною ціною (від 400 до 800 грн), з тихою роботою кулерів (рівень шуму 10 дБ) та стриманим дизайном, який не буде сильно виділятися на робочому столі.

Dyxon Fix Cooling 3

А от Dyxon Fix Cooling 3 поєднує як яскравий дизайн, так і гнучку конструкцію, яка дозволяє налаштовувати максимально зручне положення ноутбука. У підставці всього два 60-мм кулери з підсвіткою, однак конструкція дозволяє дуже гнучко розміщувати пристрій, навіть обертати довкола своєї осі. Dyxon Fix Cooling 3 підійде для ноутбуків діагоналлю до 16ʼʼ дюймів, а також планшетів.

Підставка добре складається, тому хоч вона й має габаритний вигляд, добре підійде для транспортування.

Кому варто обирати підставки для ноутбуків?

Загалом, підставки для ноутбуків корисні і для офісних працівників, і для оснащення домашнього робочого місця, і для доповнення геймерського столу. Моделі з активним охолодженням варто обирати не тільки для ігор, а й для тих, хто працює над складними задачами (програмування, графічний дизайн) та прагнуть краще охолоджувати техніку без втрати продуктивності.

Підставки без охолодження стануть у пригоді тим, хто багато працює за комп’ютером і прагне зменшити навантаження на шию і спину. Також цей аксесуар зручно підіймає ноутбук на потрібну висоту для відеоконференцій, а тому як для онлайн-навчання, так і для роботи з великою кількістю «зумів» підставка буде слушним придбанням.

Перед покупкою перевірте чи підійде аксесуар за розмірами, чи не буде перешкоджати підключенню дротових пристроїв, а з моделями, де є вбудовані вентилятори краще обрати ту, де кулери розміщуються у зоні отворів ноутбука, які відповідають за відведення тепла.

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.