Головна Технології Підроблений AMD Ryzen 7 7800X3D з OLX — чим відрізняється від справжнього

Підроблений AMD Ryzen 7 7800X3D з OLX — чим відрізняється від справжнього

by host

Ютубер der8auer придбав «з рук» чип AMD Ryzen 7 7800X3D, який виявився неробочою, але дуже схожою імітацією. «Процесор» придбаний на OLX в Румунії.

Der8auer вирішив перекупити цей виріб у жертви шахраїв та зняв відео, в якому пояснює, як швидко визначити, чи щось не так з процесором. на початку він спробував перевірити мультиметром, чи є в процесорі будь-які з’єднання на платі, але жодне не працювало.

Підроблений AMD Ryzen 7 7800X3D з OLX — чим відрізняється від справжнього

Першою ознакою підробки стала відсутність герметика на конденсаторах навколо IHS (Integrated Heat Spreader, розподільник тепла, або «кришка»). Унікальний дизайн корпусу AM5 дозволяє AMD розміщувати навколо нього конденсатори, на деяких моделях вони додатково закріплені герметиком. Зі всіх Ryzen 7000 він є лише на конденсаторах серії X3D та відсутній на інших процесорах. Також він є на чипах покоління Ryzen 9000.

На конкретному «чипі» конденсатори були помітно чистими. Крім того, колір друкованої плати підробленого 7800X3D більш блакитний порівняно з типовим зеленим відтінком справжнього процесора Ryzen 7000 AM5. Однак ця ознака не стосується серії 9000, плати яких теж синіші. Професійним тренованим оком Der8auer також побачив, що плата тонша, ніж має бути. Ось які зовнішні ознаки підробки він помітив:

  • Відсутність герметика на конденсаторах
  • Синій колір плати замість зеленого
  • Товщина плати 0,964 мм замість 1,308 мм
  • Виконання розсіювача низької якості
  • Невирівняні мітки та неправильний шрифт

Як і очікувалося, підробка не працювала. Ентузіаст розібрав її та довів, що працювати це не могло ніяк, а дизайн виробу був досить старанною, хоча й не бездоганною підробкою. Розсіювач тепла був спеціально створений для підробки — його стовщення знизу імітують відсутні кристали процесора. Радіатор, відповідно, був встановлений на порожню плату.

Підроблений AMD Ryzen 7 7800X3D з OLX — чим відрізняється від справжнього

Загалом імітацію можна назвати якісною. З першого неуважного погляду все ніби на своїх місцях, навіть серійний номер на коробці збігався з номером фальшивого процесора. Однак все ж шахраї не ідеально відтворили кожну деталь.

Процесор Ryzen 7 7800X3D став об’єктом підробки через велику популярність. Уникнути помилки покупцю може допомогти ретельний огляд з вимогою додаткових фото, та порівняння їх зі справжнім чипом. Також не варто вести будь-які переговори з продавцем поза платформою, наприклад, в месенджерах.

Огляд AMD Ryzen 7 7800X3D: найкращий ігровий процесор сучасності

Джерело: VideoCardz

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.