Головна Технології Microsoft готує «розумний пошук медіа» — Windows навчиться шукати слова в аудіо та відео

Microsoft готує «розумний пошук медіа» — Windows навчиться шукати слова в аудіо та відео

by host

У найновішій тестовій версії Windows з’явилися натяки на функцію пошуку в аудіо та відеоконтенті. Розробники назвали її «розумним пошуком медіа» (intelligent media search).

Ця інформація з’явилася в оновленні Windows 11 Insider Canary Channel під номером 27695. Користувач X під ніком @XenoPanther першим виявив згадки про новий інструмент. За його словами, «розумний пошук медіа» транскрибуватиме всі аудіофайли та відео на комп’ютері з Windows, що зробить промовлені слова доступними для пошуку через операційну систему.

Ця функція може стати в пригоді, коли потрібно знайти інформацію в записі зустрічі або відшукати загублене місце в аудіокнизі. Хоча інструмент ще недоступний у жодній із версій, розробники вже додали посилання на нього, ймовірно, готуючись до впровадження.

Опис функції вказує, що користувачам доведеться дати згоду на сканування медіафайлів на їхньому пристрої. За потреби система завантажить та встановить необхідну модель у фоновому режимі. Після налаштування ШІ-модель транскрибуватиме медіафайли та індексуватиме їх перед тим, як увімкнути пошук за вмістом.

Нова функція нагадує Recall — інструмент, який мав записувати знімки екрана кожні кілька секунд та робити все, що користувач бачив на комп’ютері, легко доступним для пошуку. Через занепокоєння щодо приватності впровадження Recall відклали, але Microsoft планує повернути його до тестових версій у жовтні.

Для роботи Recall потрібен комп’ютер, сумісний з Windows Copilot+, що має нейропроцесор потужністю щонайменше 45 TOPS та від 25 до 150 ГБ вільного місця на диску. Поки невідомо, чи матиме «розумний пошук медіа» такі ж вимоги до обладнання.

Microsoft злякалася реакції на припинення підтримки «Панелі керування» Windows і видалила згадку про це

Джерело: Tomshardware

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.