Головна Технології Міноборони анонсувало «захищені» телефони для ЗСУ — з військовим аналогом App Store та Google Play

Міноборони анонсувало «захищені» телефони для ЗСУ — з військовим аналогом App Store та Google Play

by host

Військові зможуть використовувати лише спеціально перевірені застосунки.

За даними заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко, Центр інновацій Міноборони впроваджує технологію Mobile Device Management, яка забезпечить для військових «захищені» телефони.

Йдеться зокрема про використання військового аналогу App Store та Google Play, а також попередньо перевірених застосунків. Наразі таких, за даними Черногоренко, 68 і 14 з них — розроблені суто для потреб війни (дані в них нібито зберігаються в зашифрованому вигляді, а будь-які аномальні активності моніторять).

«Подібний підхід використовує армія США для підвищення кіберзахисту військових», — наголошує Черногоренко.

Фактично військові зможуть залишити власні пристрої (смартфони чи планшети), однак застосунки, які вони використовуватимуть пройдуть ретельний контроль.

На сьогодні Міноборони запустило два власні застосунки — Резерв+ (для військовозобов’язаних) та Армія+ (для військових). Резерв+ планують перетворити у щось на кшталт «ТЦК в онлайні» — зараз застосунок дозволяє оновити дані та отримати QR-код, який можна пред’явити представнику ТЦК при зустрічі, тоді як у майбутньому планують додати функції автоматичної відстрочки та інші. 

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.