Головна Технології Українські судді отримають право використовувати штучний інтелект у роботі

Українські судді отримають право використовувати штучний інтелект у роботі

by host

Нова редакція Кодексу суддівської етики дозволить українським суддям застосовувати технології штучного інтелекту під час професійної діяльності, але з обмеженнями.

Українська судова система готується до технологічного прориву. Судді незабаром зможуть використовувати штучний інтелект у своїй роботі. Ця можливість з’явиться завдяки новій редакції Кодексу суддівської етики, яку презентували 9 вересня.

Стаття 16 оновленого Кодексу визначає умови застосування технологій штучного інтелекту суддями. Документ дозволяє використання ШІ, якщо це не впливає на незалежність та неупередженість судді, не стосується оцінки доказів і не втручається в процес ухвалення рішень.

Судді матимуть змогу застосовувати ШІ для підготовки судових рішень, пошуку відповідної судової практики та аналізу необхідної інформації.

Рада суддів України розгляне зміни до Кодексу суддівської етики на засіданні 12 вересня.

Штучний інтелект та українці: майже половина не знає, що це таке

Джерело: Судово-юридична газета

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.