Головна Технології Екскерівників Samsung арештували за витік секретів на $3,2 млрд до Китаю

Екскерівників Samsung арештували за витік секретів на $3,2 млрд до Китаю

by host

Поліція Південної Кореї заарештувала двох колишніх керівників Samsung за підозрою у передачі комерційних секретів компанії на суму $3,2 мільярда до Китаю. Один із заарештованих, 66-річний містер Чой, створив спільне підприємство з виробництва чипів у Китаї та був його генеральним директором. Йому допомагав конструктор заводу, містер О, і він намагався залучити інших південнокорейських експертів.

Чоя підозрюють у витоку технологій пам’яті Samsung для виробництва  DRAM чипів за 20-нм техпроцесом на китайському заводі Chengdu Gaozhen. Samsung є одним із провідних виробників пам’яті, співпрацюючи з багатьма компаніями. Поліція заявила, що дії Чоя «послабили конкурентоспроможність країни в умовах глобальної чипової війни». Влада стверджує, що арешт зупинить роботу китайського підприємства, але розслідування триває.

Це не перший випадок арешту співробітників південнокорейських технологічних компаній за крадіжку комерційних таємниць. У травні минулого року колишню співробітницю SK hynix заарештували за друк 3000 сторінок даних про процес виробництва напівпровідників. Її підозрювали у передачі цих документів Huawei, хоча вона заперечувала всі звинувачення. Влітку цього року ексінженера Samsung посадили на 6 років за злив чутливої OLED-технології Китаю. Тайвань неодноразово звинувачував Китай у крадіжці інтелектуальної власності та переманюванні інженерів.

Китай потребує розвитку власних технологій виробництва напівпровідників, оскільки майже на 99% залежить від західних інструментів. Санкції США серйозно вплинули на технологічні амбіції Китаю.

Китай прагне розвивати власну індустрію чипів, оскільки володіє багатьма рідкоземельними копалинами. У той час як США та їхні союзники ведуть чипову війну з Китаєм, китайські чиновники можуть таємно підтримувати такі дії з крадіжкою інтелектуальної власності інших компаній та країн.

Джерело: tomshardware

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.