Головна Military Про автоматизацію вручення повісток, автоматичні відстрочки та нові функції в «Резерв+»

Про автоматизацію вручення повісток, автоматичні відстрочки та нові функції в «Резерв+»

by host

Начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Олег Берестовий розповів у DOU Podcast про цифровізацію в ЗСУ та деякі нововведення в цьому напрямку. За його словами, наразі ведуться роботи, які дозволять автоматизувати процес вручення повісток військовозобов’язаним українцям.

Зараз повістки виписують вручну, роздруковують, а потім начальник ТЦК повинен вручну підписувати та ставити печатку на великій кількості паперових документів. Надалі процес оформлення повісткок планують цифровізувати та автоматизувати, а також зробити прозорішим.

Для цього в Міноборони вже зробили функціональні можливості для створення повісток в реєстрі «Оберіг», підпису таких документів електронним підписом та централізованого друку.

«Ми зробили зараз функціонал, щоб повістку можна було генерувати в реєстрі «Оберіг», підписувати електронним підписом начальника ТЦК і навіть не роздруковувати безпосередньо в ТЦК», ─ повідомив Олег Берестовий.

Він додав, що створені таким чином повістки будуть направлятися на централізований друк, звідти – на «Укрпошту», яка їх доставлятиме адресатам. Ці нововведення дозволять військово-політичному керівництву мати релевантнішу інформацію, ніж є зараз. Наприклад, можна буде відслідкувати, де повістка знаходиться: чи вона була доставлена, чи ні, чи десь загублена, скільки часу пішло на доставку тощо.

Водночас військовозобов’язані зможуть перевірити достовірність повістки за допомогою застосунка «Резерв+». За допомогою сканера QR «можна буде перевірити чи дійсно начальник ТЦК підписав цю повістку, чи вона законна». Водночас Олег Берестовий наголосив, що мова не йде про електронні повістки в «Резерв+». План робіт розписаний вже до середини весни наступного року, і такої задачі наразі не стоїть.

Разом з тим Олег Берестовий повідомив, що вже у вересні очікується запуск деяких інших сервісів для військовозобов’язаних. Зокрема, мова йде про цифровий рекрутинг (передрелізний етап очікується в середині вересня) та декілька функцій автоматичних відстрочок (якщо вдасться встигнути з нормативною документацією).

Нагадаємо, раніше в Міноборони говорили, що у застосунку «Резерв+» буде запроваджений сервіс автоматичного надання відстрочки від призову для окремих категорій військовозобов’язаних. Зокрема, це стосуватиметься студентів, осіб з інвалідністю, батьків та опікунів трьох дітей. Тепер цей механізм нарешті запрацює, щоб людям, які мають право на відстрочку, не доводилося повторно доводити це кожні 3 місяці при кожному подовженні воєнного стану.

«До прикладу, люди з інвалідністю. Якщо держава про тебе знає, що в тебе є певна група інвалідності й ти не придатний до служби апріорі, то навіщо тоді перепідтверджувати, регулярно проходити ВЛК? Тут потрібно і нормативно врегулювати, і технічно. Ми над цим працюємо. Знаємо, як це зробити, і в найближчі тижні до цього підійдемо», ─ заявив Олег Берестовий.

«Резерв+» отримає нові функції: онлайн-рекрутинг та електронне направлення на ВЛК. Електронних повісток не буде

 

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.