Головна Крипта Як шкідливе ПЗ Clipper краде гроші під час транзакції

Як шкідливе ПЗ Clipper краде гроші під час транзакції

by host
У серпні цього року велика кількість власників криптовалют стали мішенню нової глобальної кібератаки. Шкідливе програмне забезпечення (ПЗ), відоме  під назвою Clipper, змінює адресу цільового гаманця під час переведення активів, на підконтрольний хакерам.

МалварьМалварь (malware, скорочено від malicious software, — зловмисне програмне забезпечення) програма або код, які шкодять пристроям, крадуть інформацію або доступ. Clipper сама по собі не нова. Ця шкідлива програма вперше була помічена у 2017 році. Вона здатна заражала пристрої на Android та Windows. Clipper вміє “читати”, а потім змінювати будь-який текст, скопійований користувачем.

Згідно зі звітом Kaspersky, станом на березень 2024 року постраждали понад 15 000 користувачів у 52 країнах світу. Найбільше поширеними цілями були такі криптовалюти, як Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin і Monero.

Нова хвиля атак була зафіксована 27 серпня 2024 року, повідомили у Binance.

Як працює шкідливе ПЗ Clipper

  • Спочатку малварь потрапляє на пристрій через заражені файли або вразливості у програмному забезпеченні.
  • Потім програма стежить за даними, які користувач копіює, і які потрапляють у буфер обміну.
  • Як тільки користувач копіює адресу криптогаманця, малварь замінює потрібну адресу на адресу гаманця зловмисника.
  • Якщо користувач вчасно не помічає підміну, криптовалюта попадає у гаманець шахраїв.
Процес роботи шкідливого програмного забезпечення Clipper

Як захиститися від шкідливих програм

  • Завантажуйте додатки лише з офіційних джерел.
  • Уважно перевіряйте адресу гаманця перед підтвердженням транзакції.
  • Встановлюйте та регулярно оновлювати антивірусне програмне забезпечення.

Джерело: eInfochips, Inc., Kaspersky, Binance

Обміфай – провідний моніторинг, сервіс криптообмінників в Україні. Платформа надає користувачам актуальні курси, безпечні обмінники, а також мобільний додаток для зручного доступу. Сервіс включає страховий депозит, що захищає клієнтів від можливих проблем з обміном. Обміфай також вирізняється своєю принциповою позицією, не співпрацюючи з російськими компаніями, підтримуючи інтереси українських користувачів. Обміфай пропонує широкий вибір обмінних пар та цілодобову підтримку.

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.