Головна Технології ТОП 5 смартфонів зі складаним екраном у 2024 році 

ТОП 5 смартфонів зі складаним екраном у 2024 році 

by host

На ринку смартфонів дуже складно вразити користувачів чимось новим. Але «гнучкі» смартфони стали свого часу справжнім проривом – у лютому 2019 року Samsung представили прототип свого складаного пристрою на конференції розробників, який згодом став Galaxy Fold.  Перші складані моделі нагадали «жабки» з нульових, в яких можна було завершити дзвінок закриттям кришки гаджета. І ностальгія, і інновації переплітаються у цьому класі пристроїв, а тому станом на сьогодні ринок пропонує ще більше варіантів для тих, хто прагне нових технологічних вражень. Розглянемо найпопулярніші моделі, які визначають тренди цього року.

Популярні моделі складаних смартфонів

Samsung Galaxy Fold 6

Samsung є однією з компаній, які щороку оновлюють аж дві моделі складаних смартфонів і Galaxy Fold 6 є найновішою моделлю, випущеною у 2024 році. Цей пристрій має два дисплеї, а тому дозволяє користуватися смартфоном як в розкладеному, так і в складеному стані без втрати функціональності. 

Основний (внутрішній) нагадує компактний планшет, адже пропонує 7,6-дюймову Dynamic AMOLED 2X панель з роздільною здатністю 2160 x 1856 пікселів та 120 Гц частотою оновлення. Зовнішній 6,3-дюймовий AMOLED-дисплей дозволяє комфортно відповідати на дзвінок, швидко шукати інформацію, переглядати сповіщення. Коштом розміру гаджета у розкладеному стані Galaxy Fold 6 можна назвати пристроєм 2-в-1 і саме цим він сильно виділяється з-поміж інших рішень. 

Смартфон оснащується стилусом S Pen – аксесуаром, який наразі присутній в флагманській лінійці Samsung Galaxy S Ultra. Однак це не єдина спільна риса двох лінійок, адже як найінноваційніша модель, Galaxy Fold 6 працює на топовому процесорі Snapdragon 8 Gen 3, має достойні запаси памʼяті (12 ГБ оперативної, до 1 ТБ вбудованої) і прокачаний штучним інтелектом. Окрім Google Gemini в партнерських застосунках (Google і Samsung працюють над інтеграцією ШІ) виробник смартфона має і свій Galaxy AI, який покращує фото, спрощує роботу з нотатками чи перекладами тексту та голосу. Також складана модель має потрійну основну камеру з 50 Мп основним сенсором, 12 Мп ультрашироким та 10 Мп телеоб’єктивом, з підтримкою оптичної стабілізації та 8K відео. 

Samsung не дарма називають Galaxy Fold 6 кишеньковим компʼютером, адже він справді дарує новий користувацький досвід – навіть найбільший смартфон не запропонує такий великий і широкий екран для ігор, контенту чи соціальних мереж. Однак окрім розваг внутрішній екран Galaxy Fold 6 ще й про роботу та творчість – смм-ники зацінять оформлення сторіз за допомогою стилуса, а розділення екрана допоможе працювати у режимі багатозадачності прям зі свого смартфона. 

Цікаво, що Galaxy Fold 6 важить всього 253 г, а тому залишається звичайним смартфоном при більших можливостях. На відміну від перших Fold, які повністю «не закривалися», наступні моделі вже отримали новий шарнірний механізм, який забезпечує як надійну роботу пристрою, так і зменшує ризик пошкоджень при частому складанні. При цьому така конструкція має більш естетичний вигляд і не буде дратувати перфекціоністів. 

На ринку за такий апарат просять від 59 633 до 89 999 гривень.

Samsung Galaxy Flip 6

На відміну від конструкції «книжки» у старшого Fold, Samsung Galaxy Flip 6 – «розкладачка», яка точно нагадує смартфони минулих поколінь. Цей смартфон також має два екрани, однак навпаки не дивує основним великим, а демонструє суперкомпактність. Для тих, хто хоче звичайний смартфон, але не здорову лопату, то Galaxy Flip 6 ідеальний варіант. Завдяки своєму складаному формфактору, він легко поміщається в кишеню або невелику сумку, зберігаючи при цьому потужність і продуктивність на рівні флагманських моделей.

Основний дисплей у Galaxy Flip 6 пропонує 6,7-дюймовий Dynamic AMOLED 2X панель з роздільною здатністю 2640 x 1080 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. 

Зовнішній дисплей – це 3,4-дюймовий Super AMOLED екран, який призначений для обмеженого кола задач. Він дозволяє швидко переглядати сповіщення, керувати музикою, робити селфі та навіть взаємодіяти з додатками, не розкриваючи смартфон.

Samsung Galaxy Flip 6 можна назвати меншим братом Фолда, адже він не просто компактніший, але й має менше камер (на 12 Мп кожна). Однак за потужністю він не просідає, адже працює на Snapdragon 8 Gen 3, має хорошу оптимізацію та мізки з ШІ. 

У Фліпа цікавіші кольори корпусу, він не такий бізнесовий на вигляд і більше створений для активного користувача, якому треба мобільність, класна камера та щось таке, що виділяє з натовпу.

Головна плюшка моделі у її конструкції – для знімання смартфон можна розмістити у напіврозкладеному стані і тоді Фліп працюватиме як штатив і дозволятиме не тільки фотографуватися, а й вести відеодзвінок як на ноутбуці. 

Ціна за Samsung Galaxy Flip 6 приємно доступніша – від 34 879 до 49 999 гривень.

Xiaomi Mix Fold 4

В липні цього року Xiaomi презентувала новинку –  MIX Fold 4. Це смартфон-книжка, який також оснащується Snapdragon 8 Gen 3, має блок камер з написом Leica і дуже дивує товщиною корпусу. Виробник заявляє, що окрім алюмінієвої рами додатково використовував інноваційні матеріали як вуглецеве волокно, аби зробити гаджет міцним. Адже з товщиною в розкладеному стані в 4,59 мм, а в складеному 9,47 мм такий смартфон без зміцнення неможливий. 

Окрім дизайну Xiaomi MIX Fold 4 вражає двома дисплеями – внутрішній є 7,98-дюймовою панеллю з роздільною здатністю 2488×2244, частотою оновлення в 120 Гц і підтримкою HDR10+. Зовнішній дисплей трішки менший – 6,56-дюймова панель з роздільною здатністю 2520×1080, яка також підтримує високу частоту оновлення 120 Гц і дисплей колірної гами P3. Як в розкладеному, так і в складеному стані MIX Fold 4 подарує приємний візуальний досвід, а такі технології як Dolby Vision роблять його мінікінотеатром в кишені. 

По камерах Xiaomi MIX Fold 4 пропонує аж чотири модулі, які охоплюють всі фокусні відстані. Основна камера на 50 Мп, надширококутний об’єктив на 12 МП забезпечує кут огляду 120°, а плаваючий телеоб’єктив Leica на 50 МП подарує чудові портретні ефекти та можливості макрознімання. 115-міліметровий ультрателеоб’єктив Leica з перископною структурою також підтримує знімання великим планом. 

Ціна на цю модель стартуватиме від 71 999 гривень.

Google Pixel 9 Pro Fold

Перший складаний смартфон від Google називався Pixel Fold і його пошуковий гігант представив у 2023 році. Цьогорічна ж новинка має назву довше – Google Pixel 9 Pro Fold. А ще виробник заявляє, що оновлений смартфон має яскравіший екран, найтонший дизайн, міцне скло Corning Gorilla Glass Victus 2 і рейтинг захищеності від вологи IPX8. 

І ті, хто колись фанатів від плавності продуктів Google і крутих фотографій з обробкою алгоритмів, отримають від Pixel 9 Pro Fold ще й цікавий досвід гнучкого смартфона та всю потужність Google AI.

Завдяки новому чіпу Tensor G4, Pixel 9 Pro Fold зекономить час, адже вивчить ваш розклад, буде працювати без затримок і порадує флагманською потужністю. Але й не тільки штучний інтелект долає продуктивності, адже великий внутрішній екран розділяється на дві робочі зони. Це, наприклад, дозволяє в Google Meet шерити екран для інших учасників дзвінка та показувати їм презентацію прям як з ноутбука. Або ж можна одночасно переглядати якийсь контент, наприклад огляд смартфона та перевіряти його характеристики в інтернет-магазині. По розміру екрани доволі великі – 8-дюймовий внутрішній і 6,3-дюймовий зовнішній.

Звичайно, що Pixel 9 Pro Fold не знижує показник якості фото, адже оснащується системою з трьох обʼєктивів на задній панелі та селфі-камерами на кожному дисплеї. Ультраширококутна підтримує макрофокус, обидві передні камери підтримують Face Unlock незалежно від того, складені чи розкладені. Завдяки конструкції гаджета в Google зробили прикольну функцію для батьків: Made You Look. На зовнішньому екрані можна показувати анімацію для дитини, щоб привернути увагу малечі для фото. Ось з таких фішок складані смартфони й формують новий досвід користування – ніби встановлені такі самі камери як і у звичайних моделей, але додаткові функції відрізняють у щоденних задачах. 

Ціна на новинку закордоном стартує від 1 749 фунтів, що складає близько 100 тис грн для українського ринку. 

Motorola Razr 50

Для тих, кому кусаються ціни на складані смартфони, але хочеться спробувати новий формфактор треба придивитися до таких моделей як Motorola Razr 50. Гаджет можна знайти за ціною від 32 тисяч гривень, але всі можливості складаної моделі він має як і більш вартісні аналоги.

Модель теж має компактний дизайн, у розкладеному стані пропонує користуватися 6,9-дюймовим дисплеєм pOLED з роздільною здатністю 2640×1080 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. При складеному вигляді вся необхідна інформація для користувача відображується на зовнішньому 4-дюймовому екрані.

Завдяки розміщенню дисплея та камер (два модулі на 50 Мп і 13 Мп) смартфон дозволяє фотографувати себе чи проводити відеозустрічі з основною камерою. Також можна розташовувати смартфон під прямим кутом, щоб отримати зручний інструмент для створення контенту. Гаджетом підтримується кілька функцій для знімання – серійне знімання, пошук кращого ракурсу тощо. 

У дизайні Motorola Razr 50 не програє по товщині, має вагу у 188 г і шарнірний механізм, який дозволяє обом частинам смартфона ідеально прилягати один до одного в складеному стані. Для шукачів нового досвіду взаємодії зі смартфоном – Motorola Razr 50 є оптимальним варіантом за балансом ціни та можливостей.  

Кому варто обирати такі смартфони?

Смартфони зі складаним екраном не належать до популярного вибору, адже не кожен користувач прагне бути першопрохідцем для нового продукту на ринку. Однак ті, хто постійно цікавиться новими технологіями подібні моделі подарують втрачене відчуття інновації – коли покупка нового телефона ставала справжньою подією. 

І окрім відмінностей в дизайні складаний смартфон пропонує трішки більше гучності для творчих людей, контент-мейкерів, підприємливих користувачів, яким важливо опанувати інструменти для щоденних робочих задач. 

Перед покупкою визначтесь, яка конструкція підійде вам краще – якщо потребуєте більшого простору екрану для розваг чи роботи, то обирайте дизайн «книжки». А для максимальної компактності та створення контенту краще підійдуть «жабки», яким підвладні великі екрани у маленькому форм-факторі.

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.