Головна ІТ-бізнес Програміста мережі WOG оштрафували на 34 000 грн за завантаження скрипту «main.ру» для розсилки SMS-повідомлень

Програміста мережі WOG оштрафували на 34 000 грн за завантаження скрипту «main.ру» для розсилки SMS-повідомлень

by host

Згідно з матеріалами судової справи, інженер-програміст компанії ТОВ «Вест Петрол Маркет» (керує мережею автозаправок WOG) навмисно завантажив небезпечний скрипт Python, попри «обізнаність про принципи дії шкідливих програм і заборону їхнього розповсюдження».

Йдеться про завантаження скрипту «main.ру» та окремої утиліти Python, призначеної для його запуску, які виявили на персональному комп’ютері програміста під час обшуків вдома (на жаль, у справі не уточнюється, яким чином початково дізнались про порушення).  

«Встановлено, що за допомогою файлу «main.ру» (після запуску за допомогою утиліти Python та внесення номера мобільного телефону й певної кількості дій) здійснюється систематичне розсилання SMS. При систематичному надходженні великої кількості повідомлень використання стандартних функцій (отримання дзвінків, повідомлень, використання веббраузера) дуже ускладнене», — зазначається у вироку.

Суд визнав програміста винним у протиправному використанні шкідливих програм, призначених для несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем, та оштрафував чоловіка на 34 000 грн (також він має сплатити 6058, 24 грн за проведення судової комп’ютерно-технічної експертизи). 

Сам програміст визнав свою провину й обіцяв надалі «дотримуватись бездоганної поведінки».

Айтішник з Запоріжжя обладнав у квартирі «спостережний пункт» для виявлення ППО та руху HIMARS

Джерело: dev.ua

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.