Головна Технології Ноутбук з десктопними NVIDIA RTX 4090 та Ryzen 9 7950X3D — максимальна потужність, жодної автономності

Ноутбук з десктопними NVIDIA RTX 4090 та Ryzen 9 7950X3D — максимальна потужність, жодної автономності

by host

Мобільна NVIDIA RTX 4090 набагато повільніша за десктопну, і один модер вирішив це виправити. Ноутбук з настільною відеокартою завтовшки 7 см важить 8 кг.

Характеристики ноутбучної RTX 4090 непорівнянні з настільною версією. Вона використовує зовсім інший графічний процесор AD103 замість AD102, лише з 59% ядер. Портативний графічний адаптер має на 8 ГБ менше пам’яті та працює зі значно нижчим лімітом потужності 175 Вт — настільну версію можна налаштувати на 600 Вт.

Ентузіаст також встановив у ноутбук десктопний процесор Ryzen 9 7950X3D — деякі ноутбуки класу робочих станцій використовують роз’єм AM5. У цієї моделі є навіть можливість замінити материнську плату (використовується ROG STRIX B650I Mini-ITX). Комп’ютер оснащено подвійною пам’яттю DDR5-6800 сумарним обсягом 32 ГБ, також у нього встановлений твердотілий накопичувач Intel Optane P5800.

Ключовим оновленням є відеокарта. Модер використовує варіант RTX 4090 з турбіною та TDP 450 Вт (ні, це не 4090D). Відеокарта також має роз’єм живлення, розташований зручно для ноутбука. Власник навіть встановив у нього акустично стереосистему на 20 Вт.

Згідно з його мініоглядом, система дуже стабільна, а відеокарта легко підтримує характеристики з TDP 450 Вт. Вона гріється до 70°C — в ігри можна грати годинами без будь-яких проблем.

Модифікований ноутбук — не одиничний екземпляр. Модель доступна для попереднього замовлення попереднього замовлення (інформації про вартість нема). Також комп’ютер може комплектуватися процесором Core i9-14900K (до 200 Вт). А от чого в ньому нема — так це акумулятора. Не дивно, якщо врахувати потрібну потужність та розмір. без батареї ПК вийшов достатньо компактним, щоб його можна було носити у рюкзаку. Але навантаження при цьому відчутне — він важить 6,7 кг окремо та 8 кг разом з блоком живлення. Оригінальне відео про ноутбук — за посиланням.

Найшвидший Cybertruck — ютубер під’єднав NVIDIA RTX 4090 до міні-ПК у формі електропікапа через слот M.2

Джерело: VideoCardz

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.