Головна Технології Керівникам Meta та OpenAI розіслали моторошні посилки з «шестипалими» перчатками

Керівникам Meta та OpenAI розіслали моторошні посилки з «шестипалими» перчатками

by host

Шестипалі перчатки — це відсилання до результатів роботи нейромереж, які досить часто домальовують зайві пальці людям у своїх зображеннях.

Виявляється, ініціатива надходила від фінського стартапу Saidot, який таким чином висловив свої переживання щодо зашвидкого розвитку штучного інтелекту.

«Ніхто не може повністю передбачити його наслідки та нові ризики», — каже співзасновниця Saidot Віра Сійвонен.

В межах акції шестипалі перчатки поштою отримали керівники провідних компаній у сфері штучного інтелекту — зокрема Марк Цукерберг з Meta і Сем Альтман з OpenAI. Також «моторошну» посилку отримала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, від якої таким чином вимагають ефективного регулювання для галузі.

Цікаво, що власний комплект отримала й Скарлетт Йоганссон, яка потрапила у заголовки новин, після того, як OpenAI запустила голосовий режим ChatGPT, який дивним чином нагадував голос акторки.

Водночас в Saidot відзначили ініціативи Альтмана та Цукерберга, спрямовані на «стримування ШІ» — перший не поспішає випускати потужніші моделі, тоді як другого хвалили за підтримку моделей з відкритим вихідним кодом. Утім обох просили узгоджувати штучний інтелект з людськими цінностями, та брати навчальні дані з надійних джерел.

Шестипалі перчатки, надіслані прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру, комісару ЄС з технічних питань Хенні Віркунен і досліднику ШІ Ріші Боммасані, натякали на контроль за дотриманням авторських прав і запобіганню розповсюдження фейків.

Нагадаємо, що торік у березні Ілон Маск та понад 1000 експертів підписали відкритий лист про небезпеку просунутих ШІ — у тексті зокрема пропонувався мораторій на розробку технології та посилення регулювання.

AI Act — схвалено. То що змінить (а що ні) перший повноцінний Закон про штучний інтелект у ЄС?

Джерело: thenextweb

Читайте також

About Us

Soledad is the Best Newspaper and Magazine WordPress Theme with tons of options and demos ready to import. This theme is perfect for blogs and excellent for online stores, news, magazine or review sites. Buy Soledad now!

Latest Articles

© ProIT. Видання не несе жодної відповідальності за зміст і достовірність фактів, думок, поглядів, аргументів та висновків, які викладені у інформаційних матеріалах з посиланням на інші джерела інформації. Усі запити щодо такої інформації мають надсилатися виключно джерелам відповідної інформації.